Activiteiten

Activiteiten: 31

Pages

6.6.2020

Op bezoek bij een bio-stadsboerderij. Maar Chants des Cailles is meer. Er staan schapen in de wei. Van de melk bereiden ze lekkere kaas en ijs. Na de rondleiding volgt een workshop. Geniet daarna van een ijsje.

GC WaBo
Watermaal-Bosvoorde
Educatief
Chants des Cailles: een coöperatieve stadsboerderij/geannuleerd

6.6.2020

Deze coöperatieve stadsboerderij, zag het licht in 2012 in de tuinwijk Logis-Floréal te Watermaal-Bosvoorde. Reeds van bij de start werken de vzw en de buurtbewoners samen. Je hebt enerzijds de gezamelijke moestuin en anderzijds de duurzame uitbating met de schapenboerderij, groentenabonnement, zelfpluk-kruiden en bloemen Kom kennis maken met dit unieke project en volg hierbij aansluitend een wor

GC Kontakt
Sint-Pieters-Woluwe
Educatief
Mondmaskers maken

7.5.2020 - 11.6.2020

Maak mee mondmaskers, deze worden verspreid bij de Brusselse organisaties zoals dienstencentra's, kinderdagverblijven, daklozenzorg, enz.
Stof knippen, plooitjes maken en instrijken, knooplinten bevestigen, stikken en afwerken.
Wij voorzien alle materiaal en zorgen voor veilige omstandigheden. Toon je solidariteit en doe mee.

GC WaBo
Watermaal-Bosvoorde
Educatief
Kruiden en bijen

13.6.2020

Tijdens de laatste workshop van het voorjaar leer je hoe je een kruidentuintje aanlegt. Welke kruiden plant je waar? Waar moet je op letten als je munt plant en hoe bescherm je je plantjes tegen slakken? En je maakt je eigen bijenhotel.

GC WaBo
Watermaal-Bosvoorde
Educatief
Bloemschikken

26.2.2020 - 17.6.2020

Met verse bloemen, plantenmateriaal en een flinke dosis creativiteit maak je elke maand een prachtig bloemstuk. De lesgeefster brengt een voorbeeld en al het materiaal mee, zodat jij direct aan de slag kan.

GC WaBo
Watermaal-Bosvoorde
Educatief

Pages