Diensten in huis

LDC Zonienzorg

Vzw Zoniënzorg is het lokaal dienstencentrum van Oudergem, Watermaal-Bosvoorde, Sint-Pieters-Woluwe en Sint-Lambrechts-Woluwe.

Heb je vragen over verpleging aan huis, gezins- en bejaardenhulp of vervoer? Of heb je gewoon nood aan een luisterend oor? Centrumleider Elise Desplanque staat klaar om advies en informatie te geven. 
Is het moeilijk om zelf te poetsen en je boodschappen te doen? Of ben je op zoek naar een kinesist of familiaal helpster die aan huis kan komen?  Nood aan sociaal vervoer? Meer informatie bij Elise.

Zoniënzorg organiseert veel verschillende activiteiten: ontmoeting, vorming, infosessies, workshops... Er wordt voor vele initiatieven samengewerkt met de WaBoPluswerking van GC WaBo. 

Warme Maaltijd

Elke dinsdagmiddag om 12.30 uur in Gemeenschapscentrum WaBo. Een heerlijke maaltijd met soep, hoofdgerecht en dessert tegen een lage prijs. Reserveren kan tot vrijdag 12 uur de week voordien via 0479 81 64 12.

Pedicure

Elke 3de dinsdag van de maand door Lieve Verhaert, medisch pedicure en schoonheidsspecialiste. Zij biedt jullie, tegen sociale prijzen, pedicure, manicure, epilatie gelaat of volledige gelaatsverzorging aan. Reserveren is verplicht en kan bij Elise Desplanque: 0479 81 64 12

Samen koken - Maaltijd van het huis

Elke tweede dinsdag en laatste woensdag van de maand koken we samen een verse maaltijd. Wil je meehelpen, afspraak vanaf 10 uur. Maaltijd vanaf 12u30. Reserveren hiervoor is verplicht, de plaatsen zijn beperkt.

CONTACT

Je kan Elise bereiken in Gemeenschapscentrum WaBo op dinsdag van 14 tot 16u via 02 675 40 10.
elise.desplanque@zonienzorg.be
0479 81 64 12

 

Vrede & ontwikkeling

Vrede & ontwikkeling is de plaatselijke werkgroep rond 11.11.11. Vrede & ontwikkeling organiseert verschillende acties ten voordele van 11.11.11: een wandeling, een pannenkoekennamiddag, een tombola, een quiz en een derde wereldrestaurant. Je kan giften storten bij 11.11.11 Watermaal-Bosvoorde op het rekeningnummer BE81 3751 0300 8524 (fiscaal attest vanaf € 30).

Anne-Marie Van de Voorde

02/675.40.10.

Amnesty International

 

We komen samen om brieven te schrijven voor gewetensgevangenen in landen waar mensenrechten worden geschonden. Je hebt meer macht dan je dacht. Af en toe ontvangen we van vrijgelaten gevangenen of van de overheid positieve signalen. Het weerhoudt regeerders er ook van ongestraft door te gaan met schending van mensenrechten. Doe met ons mee, er zijn vooraf geprinte brieven ter beschikking, en we zorgen ook voor een achtergronddossier. Een kleine moeite met positieve gevolgen als u deelneemt.
Elke 1ste of 2de vrijdag van de maand, van 18 tot 21 uur in GC WaBo, met Samen het Weekend in. Schrijf en geniet van een hapje en een drankje.

 

Begeleide mountainbiketochten

Het hele jaar door biedt VGC-sportdienst begeleide mountainbiketochten aan, voor groepen vanaf 5 deelnemers, met als startpunt gemeenschapscentrum Wabo in Watermaal-Bosvoorde. Reserveren doe je hier.

 

ANB

The Association of Nigerians in Belgium verenigt de Nigeriaanse gemeenschap in België. ANB organiseert socio-culturele, sportieve en vormingsactiviteiten om de emancipatie en participatie van de leden te bevorderen. ANB werkt aan belangenbehartiging en stimuleert dialoog en samenwerking. ANB is lid van de Federatie van Engels sprekende Afrikaanse Verenigingen (FAAB).

Delleurlaan 39-43, 1170 Watermaal-Bosvoorde 
02 675 42 60
info@anb.be
www.anb.be