Doorbreek de taboes, verander de regels

Publicatiedatum: 
Dinsdag, 30 maart 2021 - 03:44

Samen tegen menstruatie-armoede.

samen tegen menstruatie-armoede

Nog teveel vrouwen in precaire situaties of vrouwen die op de straat overleven, moeten elke maand opnieuw de keuze maken of ze geld uitgeven aan voeding, voor de kinderen en of ze genoeg hebben voor hygiënische producten. Ook zij worden elke maand ongesteld en willen zichzelf zo goed mogelijk verzorgen.  Hygiëne is fundamenteel voor de menselijke waardigheid en zelfrespect en daarom een basisrecht voor iedereen. BruZelle helpt mensen die hun maandstonden hebben en in een precaire situatie leven. Zij voorzien pakjes maandverbanden in een mooi stoffen zakje en bezorgen deze pakjes discreet en op een waardige manier aan vrouwen die zich in moeilijke leefomstandigheden of noodsituaties bevinden.

Heb jij thuis ongebruikte maandverbanden liggen? Deponeer ze dan individueel verpakt in een inzamelbox bij een gemeenschapscentrum in je buurt. De actie loopt tot en met 31 augustus. Na de actie worden sommige gemeenschapscentra ook permanente inzamelpunten. In de hall van GC WaBo staat ook een inzamelbox.

Wil je liever een gift doen? Dat kan op het rekeningnummer IBAN : BE91 0689 3345 5376 (BIC : GKCCBEBB) van Bruzelle vzw met de mededeling "actie menstruatie-armoede".

Fotogalerij: 
bruzelle doos