En hoe gaat het met Elise?

Publicatiedatum: 
Woensdag, 8 april 2020 - 09:09

Elise, centrumverantwoordelijke van het Lokaal Dienstencentrum Zoniënzorg werkt nu van thuis.

hoe gaat het met Elise

We namen contact op met Elise, centrumverantwoordelijke van het Lokaal Dienstencentrum Zoniënzorg. 

Hoe gaat het met jou

Best goed, gezien de omstandigheden. Fulltime kleuterjuf/mama en coördinator van Zoniënzorg zijn is absurd druk, maar ik en mijn omgeving zijn gezond. Dat is het belangrijkste!

Hoe vul je je dagen nu alles zowat stilligt

Ik werk nu van thuis en zorg voor mijn 2 kleuters. Meer dan voltijds aan het werk dus! Ik start om 8u30 met werken, tot ongeveer ’s middags. Ondertussen zorgt mijn man dan voor de kinderen. Na het middageten neem ik de zorg van de kinderen over en als ze in bed liggen neem ik er terug de laptop bij.

Dat is toch het ideaal dat we nastreven. Als er bij mijn man dringende klanten tussenkomen, moet ik de kinderen entertainen. Anders breken ze ons huis af…

Hoe blijf je in contact met je naasten en de buitenwereld

Telefoon, internet, het zijn uitvindingen die zo vanzelfsprekend zijn geworden, maar het belang ervan is nu wel extra hard bewezen!

En ik schreef ook al brieven. Echte handgeschreven brieven naar mijn grootouders. Zo lang geleden dat ik dat nog deed! Maar zo kon ik ook wat foto’s van de kinderen doorsturen. Mijn oma’s hebben namelijk geen toegang tot internet.  En paaseitjes laat ik door een lokaal bedrijfje ook opsturen, zodat ze met Pasen toch een leuke attentie krijgen.

Waar heb je echt behoefte aan, wie kan je daarmee helpen en hoe

Ikzelf heb eigenlijk niks nodig. Ik heb een tuin, de mogelijkheid om makkelijk en veilig naar de winkel te gaan, dus echt alles ok.

Het enige waar ik nu echt behoefte aan heb is een warme knuffel te geven aan mijn mama en oma’s. Maar dat kan nu eenmaal niet. Ook de klanten van Zoniënzorg zou ik nu zo graag omhelzen.

Waar kijk je naar uit als heel deze crisis achter de rug is

Die knuffels. En ik hoop dat er een aantal zaken blijven hangen: solidariteit met je buren, koesteren wat echt belangrijk is in het leven, en dankbaar zijn voor wat zo vanzelfsprekend lijkt.

Heb je een speciale boodschap voor iedereen of voor een iemand in het bijzonder

Hou het veilig natuurlijk, maar ook: als je denkt dat een buur misschien wel hulp kan gebruiken, biedt dan hulp aan. Als je voor jezelf naar de winkel gaat, is het een kleine moeite om ook wat mee te brengen voor hem/haar. Mits de nodige voorzorgen (afstand en handhygiëne) natuurlijk. En als je denkt dat meer hulp nodig is dan wat jij kan bieden, neem dan zeker contact op met Zoniënzorg of de gemeente!