Hoe gaat het met jou?

Publicatiedatum: 
Woensdag, 25 maart 2020 - 09:10

We zijn benieuwd hoe het met ons publiek, bezoekers, partners... kortom met jou gaat. 

Hoe gaat het met jou?

Bij het GC WaBo vroegen we ons af hoe het in deze coronatijden met onze partners, bezoekers, deelnemers, cursisten en cursusgevers,zou zijn. Jonge en minder jonge mensen die we in normale omstandigheden dagelijks, wekelijks, vaak of sporadisch ontmoeten en die allemaal tot onze grote familie behoren.  We vragen het hen gewoon en delen het graag met jullie. Als eerste aan de beurt is Elsje, directrice van de basisschool Sint Jozef in Watermaal-Bosvoorde. 

Hoe gaat het met jou?

Met mij gaat het goed.   Het is wel vreemd om thuis verder te werken, net alsof ik nu hele lange weekends heb (dan werk ik ook voor school), zonder einde .......  Moraal is goed, ik ben dankbaar dat onze dochter het laatste vliegtuig uit Ethiopië kon nemen om noodgedwongen terug naar huis te komen.  Voor haar balen, voor ons een geruststelling!

 

Hoe vul je je dagen nu alles zowat stilligt 

Ik probeer tijdens de week mijn normale ritme aan te houden, niet opstaan om 6u15 maar toch wel om 8u beneden aan het ontbijt te zitten (gewassen en gestreken :) ) om daarna voor school te werken,  ik kan een deel achterstand in de administratie wegwerken.  Tussendoor maak ik eten, wandelen met de honden die superblij zijn dat iedereen thuis is, chatten/conference calls met collega's en teamleden ........ de wereld staat niet stil!  Ik vind het wel raar dat er niet steeds iemand aan mijn deur staat met 'ik heb een vraagje' :).

Ik laat de school ook niet los, nu er geen kinderen zijn werk ik wel thuis maar ik ga wekelijks een kijkje nemen/de post uithalen.  Indien er gevraagd wordt om kinderen op te vangen staan we paraat!  Er werd een functioneel beurtrolsysteem opgemaakt samen met het team.

 

Hoe blijf je in contact met je naasten en de buitenwereld 

Ik bel mijn papa dagelijks of we gaan op ons terras vd eerste verdieping staan om wat te roepen naar mekaar (hij woont een straat achter de onze en kunnen mekaar zien en horen).  Wanneer ik boodschappen doe hang ik zijn zakje in de lift, geen contact en dat is best erg.

Whatsapp, skype, sms, telefoon er zijn genoeg middelen om mekaar te zien of te horen.  Geert en ik zijn thuis met onze 2 dochters, zoon in Leuven daar wordt mee gewhatsapped of gebeld

 

Waar heb je echt behoefte aan, wie kan je daarmee helpen en hoe 

Ik heb behoefte aan updates maar niet aan sfeermakerij en paniekzaaierij door sommigen!  Ook nood aan rust, kalmte en sereniteit ........niet gemakkelijk in deze graaicultuur.   Contact met anderen, via sociale media is ook ok, is voor mij belangrijk.  Elke avond staan we met de buren te klappen en te zingen op straat (1 refreintje is ok hoor).  Dit vind ik ook belangrijk, er mag nog gelachen worden!

 

Waar kijk je naar uit als heel deze crisis achter de rug is 

De mensen waarvan ik hou eens goed vast te pakken!  Voor een fysiek iemand zoals ik is dit echt balen, afstand houden!

 

Heb je een speciale boodschap voor iedereen of voor een iemand in het bijzonder 

Voor iedereen, mensen die ik ken of niet ken, hou de moed erin.  We doen dit en we houden dit vol voor ' the good cause'!

Voor onze zoon Arno die op de spoed werkt in het HH Leuven,  lieve schat wees voorzichtig!  Wij zijn trots op jou, op de dingen die je doet!  Wanneer weten we nog niet, maar op het moment dat we terug bij mekaar mogen komen kraken we een fles en pakken we mekaar goed vast!