Paula viert vandaag

Publicatiedatum: 
Donderdag, 9 april 2020 - 09:55

Paula Semer viert vandaag 9 april 2020 haar 95 ste verjaardag.

Proficiat Paula

Paula viert vandaag haar 95 ste verjaardag en wij wensen haar van harte proficiat. Wil jij ook je verjaardagswensen overmaken? stuur je mailjte of kaartje naar wabo@vgc.be of deponeer het in onze brievenbus, Delleurlaan 39-43 en wij bezorgen haar al jullie wensen.

We contacteerden haar om haar te vragen hoe het met haar gaat. 

Hoe gaat het met jou
Met mij gaat het zo goed als het kan in deze benarde tijden, lieve Anne-Marie. Iedereen weet dat als je vijfenegentig wordt, je af te rekenen krijgt met kwalen en kwaaltjes. Nu  komt er de angst voor het Corona virus bij, en de voorzorgsmaatregelen die je dient in acht te nemen. Maar ik klaag niet hoor. Ik woon in een groot appartement in een park, ik heb ontzettend lieve buren en er zijn de talrijke vriendinnen en enkele vrienden en .. er is de nabije familie waarmee ik iedere dag mijn babbel heb .

Hoe vul je je dagen nu alles zowat stilligt

Ik ontvang  een grote dagelijkse portie mails, die ik helaas niet altijd onmiddellijk beantwoord…

Ik lees iedere dag minstens een half uur. Luister naar de radio en kijk veel naar televisie.
Mijn middagmaal laat ik thuis brengen maar ik kook toch nog graag af en toe zelf .
Het grote verschil is dat ik geen hulp in de huishouding meer heb. Maria kwam tweemaal in de week en ik mis haar heel heel erg.
Daar ik mij verplaats met een ‘rollator’ en/of een stok (met bloempjes beschilderd !) gaat alles nogal moeizaam en …traag .
Overdag ben ik een meester in het wanorde scheppen. Papieren die op de kasten liggen, kranten en tijdschriften  die ik op de grond leg, de afwas die ik laat staan, wenskaarten die zich opstapelen omdat ik ze af en toe herlees en dan terug op het stapeltje leg en zo meer .
Maar bij valavond ga ik dan orde maken en ren ik met mijn rollator door mijn appartemen. Het is een komische film waard.
’s Avonds niet te laat naar bed en ’s anderendaags ’s morgens is er dan weer de douche met alles erop en eraan en denk ik aan de uitdagingen die onvermijdelijk zullen zijn .
Eigenlijk verveel ik me nooit .

 
Hoe blijf je in contact met je naasten en de buitenwereld

Ik maak gebruik van de moderne media maar telefoneer nog vaak met een gewone ouderwetse telefoon of GSM.
Soms heb ik mijn babbel vanop het terras met een bekende in het park en dat eindigt toch altijd met een of ander grapje.

Waar heb je echt behoefte aan, wie kan je daarmee helpen en hoe

Ik verplaats me moeilijk, voor mijn vervoer bijvoorbeeld naar het ziekenhuis of naar de mooie winkels (in normale tijden) heb ik hulp nodig .
En ik ben zo ijdel dat ik af en toe een schouderklopje nodig heb. ” Nu draaft het paardje weer eens zo goed “ denk ik dan.
En ja de buitenwereld ziet er niet bepaald rooskleurig uit op dit moment. Als ik de miserie in de verzorgingsinstellingen zie, geraak ik wel af en toe uit mijn evenwicht en niets houdt me dan tegen om een potje te huilen.

Waar kijk je naar uit als heel deze crisis achter de rug is

Ik kijk verlangend uit naar de ontmoetingen met mijn vrienden en naar de gezellige etentjes. Ik verlang ook erg naar de operaverstellingen in de Munt, waar ik met mijn zoon naartoe ga .
Ook de Qi Gong- lessen bij WaBo mis ik erg. Niet enkel voor de weldoende bewegingen maar ook voor de opgewekte contacten. Het is een fijn groepje bestaande uit gelijkgestemde mensen.
 
Heb je een speciale boodschap voor iedereen of voor een iemand in het bijzonder

Ik hoop dat het goede dat deze crisis bij de mensen naar boven haalt, zal blijven als wij dit virus de baas zullen zijn. En dat de bezorgdheid naar elkaar toe, de empathie (hoe doe je dat,  nog alleen wonen als 95 bent .. ) nog zal toenemen.  Ik hoop eveneens dat de zorgverstrekkers niet enkel meer worden toegejuicht maar eindelijk een  beter statuut zullen krijgen 
Ik wens WaBo en alle medewerk(ster)ers een mooie toekomst toe. Bij deze, dank je voor alles wat jullie doen, in het bijzonder voor de ouderwordende - en oude  mensen !

 

Jij bent bedankt Paula voor jouw lieve woorden. Hou het gezond, blijf bezig en hopelijk tot heel binnenkort!