Staycation - Zomertintels Watermaal-Bosvoorde.

Publicatiedatum: 
Dinsdag, 7 july 2020 - 11:05

Beleef een zomer als nooit te voren in Watermaal-Bosvoorde en in Brussel.

staycation

Zomertintels Watermaal-Bosvoorde

Hieronder vind je het staycation aanbod in Watermaal-Bosvoorde. Wij zijn erg benieuwd hoe jouw zomervakantie dit jaar loopt. Bezorg ons jouw leukste foto's van de zomer:van een leuke creatie, een knutselwerk, een wandeling, een spel, een activiteit, je luie zetel in je tuin of een picknick in het park... in Watermaal-Bosvoorde. Wij selecteren de meeste originele tofste inzendingen en stellen ze in september aan het publiek voor. En wie weet sleep je wel een leuke prijs in de wacht! We verwachten jouw foto digitaal voor 1 september : wabo@vgc.be.

Speel samen met andere gezinnen een CITYGAME.  Spreek af met bevriende families en neem het tegen elkaar op! Doe met je gezin mee met het superleuke CITYgame. Je vraagt vooraf de activeringscode aan en komt in WaBo het opdrachtenboekje ophalen (of je kan het vooraf in pdf-vorm bekomen). Je gaat in de buurt van WaBo, het Wienerplein en de omliggende parken op zoek naar objecten, je lost samen toffe quiz-vraagjes op en onderweg moet je ook nog kei-gekke opdrachten vervullen. Je resultaten zet je direct on-line in een speciaal hiervoor ontworpen chatbox (hiervoor heb je facebook-messenger nodig). Je ziet dan ook direct de resultaten van de andere deelnemende groepjes zodat je nog snel een tandje kan bijsteken om hen te overklassen en als eerste uit de 'strijd' te komen. Wie er als gezin half september het beste uitkomt kan een leuke verrassing verwachten!

Het spel kan gespeeld worden op vrijdag 14 augustus, op zaterdag 15 - 22 en 28 augustus. Vraag bij WaBo de spelcode aan.

Op verkenning. We stippelden wandelingen uit in verschillende wijken van de gemeente en door het Zoniënwoud tussen de 5 en de 7 km. Vertrek en aankomst in GC WaBo. Je kan kiezen voor : Hippodroom en het woud, Bezemhoek en het Zoniënwoud, de Tuinwijken Floréal - Le Logis.

Op stap. Mag het wat sportiever? Dan zijn er de uitgestippelde langere wandelingen tot 16 km doorheen het Zoniënwoud.

Bij de wandelingen hoort een brochure met de wegbeschrijving, uitleg over wat je onderweg tegenkomt en een plannetje.

Voor de kinderen die mee-wandelen hebben we extra's voorzien:

- 5 tot 12 jaar : reserveer vooraf een boskoffer rond allerlei leuke thema's met doe-opdrachten, quizvraagjes, verhaaltjes en nog veel meer

- 7-10 jaar : een leuk natuur-zoekspel en knutselideeën met natuurlijke materialen die ze onderweg verzamelen.

voor oudere kinderen (en voor volwassenen) kan je vooral het 'Plantjenboekje' en het 'Ontdekkingsboekje' downloaden. Dit vind je op de website van BIM - of op onze website bij de W'OUT-activiteiten.

Vraag de wandelingen en het aanbod voor kinderen telefonisch of via mail aan, we sturen je dan de brochure in PDF-vorm door. Je kan ook ter plaatse in WaBo de geprinte versie ophalen.

 

Workshops

Yoga in de tuin. 

Joëlle Verriest geeft yoga-sessies in de tuin van GC WaBo. Op maandag 13 en 20 juli van 18u30 tot 20 uur. Deelname is gratis maar je moet vooraf reserveren. Breng zo mogelijk je eigen matje, fleece, badhanddoek en sjaaltje mee. Heb je geen matje, breng dan zeker twee badhanddoeken mee.

Mindfulness-meditatie in de tuin

Op donderdag 16 en 23 juli geeft Joëlle mindfulness-meditatie-sessies in de tuin van WaBo. Van 10 tot 11u15. Deelname is gratis maar je moet vooraf reserveren. Breng zo mogelijk je eigen matje, fleece, badhanddoek mee.

 

Urban sketching

Trek er op zondag 9 augustus met Barbara op uit in de gemeente om op locatie te schetsen. Breng je eigen materiaal mee.

Info en reservatie : barbaraluel@gmail.com

 

Muzikale ontmoetingen in de TUIN

Op vrijdag 14 en 28 augustus verwachten we jou om 19 uur in onze WaBoTUIN. We voorzien een zomerbar voor de dorstigen en een gratis CONCERT.

Op vrijdag 14 augustus vergast het trio TAMALA je op wereldse klanken en op vrijdag 28 augustus zetten we een punt achter de zomervakantie met Jazz.

We kijken er al naar uit om jullie terug te zien. Opgelet: de plaatsen zijn beperkt, reserveer per mail of telefonisch.

Tijdens deze zomer zijn er nog 2 extra gratis concerten gepland in een openbare ruimte in Watermaal-Bosvorode. Check regelmatig onze website, de website van de gemeente en de bibliotheek voor de juiste data en uren.

Wandelen in de TUIN-wijken

Op vrijdag 28 augustus gaan we op stap! We verkennen de TUINwijken Le Logis-Floréal .
Vertrek om 16u30 aan het GC WaBo, voor een wandeling van 6,5 km. We zijn ruim om tijd terug voor het TUIN-concert. Ook hier: Reserveren verplicht!

 

Info en reservatie:

GC WaBo, 02 675 40 10 - wabo@vgc.be

Of kom langs, Delleurlaan 39-43, 1170 Brussel (bellen aan de voordeur), op werkdagen tussen 9-12 en 14-16 uur.

En neem zeker eens een kijkje op volgende websites voor meer staycation ideeën

www.n22.brussels/n22-zomert

www.muntpunt.be/plan-b-met-de-b-van-brussel

www.visitbrussels

 

Fotogalerij: 
Leestuin bib
knutselidee
yoga - mindfulness
TUINconcert
Wandelen
fotowedstrijd