Zoniënmars Zoniënklanken

Zonienmars-zonienklanken 2021

Zoniënmars Zoniënklanken en Français

Zoniënmars-Zoniënklanken

Vier Brusselse gemeenschapscentra slaan de handen in elkaar en organiseren jaarlijks, een grootschalig wandelevenement met sinds enkele jaren een muzikale toets, Zoniënklanken. In 2021 werd een bubbel-editie voorzien op zondag 18 april. Nu zondag 5 september 2021 gaan we weer voor twee prachtige wandelingen met muzikale toets.

Inschrijving en ticket via :

 

Twee wandelroutes

De voorbije jaren kwamen heel wat wandelaars de lente opsnuiven in het Zoniënwoud tijdens dit evenement. Voor deze speciale najaarseditie stellen we twee wandelroutes voor: 5 km en 12 km. Vertrek- en aankomstpunt: GC WaBo. We werken voor dit wandelevenement met inschrijvingen.

Het parcours van 5 km is is geschikt voor kinderwagens. Het 10-km parcours gaat over smallere paadjes en stukjes klinkers. 

Er zijn onderweg geen toiletten, gelieve hier rekening mee te houden.

 

Muziek & Bos: de perfecte combinatie

De combinatie van akoestische muziek in de natuur is een schot in de roos, en ook tijdens deze editie zorgen muzikanten van Muziekpublique in het bos voor korte muzikale interventies. Laat je verrassen door een klein privéconcertje in de natuur! Op de 5 km kan je genieten van 1 concertje. Op de 10km pik je 4 concertjes mee: 

Kom kijken naar en genieten van:  

vanaf 10.30uur

Anna Amigo (Catalaanse roots op harp met zangsolo)
Sitardust (een duo met Belgisch-Indische klanken op sitar en cello)
Mady Kouyate & Octave Komlan (gitaar, balafon, percussie, zang)
 

vanaf 13.30

4Cascabel (Mexicanse vibes)
Hills of Belgium (Americana)
Contes d’Alfonsina duo (manouche zang, swing)
Sura Solomon (één van de zangeressen van Las Lloronas)

Metronoom: tijdens de Zoniënmars brengt het momenteel vijfkoppige-vrouwelijke-bewegingstheatergezelschap Metronoom letterlijk kleur in het bos. Vreemde scènes met een knipoog zullen de aandacht trekken van de wandelaars. Hun inspiratie haalden ze deze keer uit alledaagse taferelen, herkenbaar voor ieder van ons.

 

Kinderanimatie

Reserveer vooraf een boskoffertje voor jouw kinderen (4 - 12 jaar). Een koffer vol leuke tips, doe-opdrachtjes, quiz, ... (via www/wout.brussel.be)

 

Praktische informatie 

Praktische info Zoniënmars/Zoniënklanken

 

Vrijwilligers gezocht

Om van de Zoniënmars - Zoniënklanken ook deze editie een spetterend succes te maken, zoeken we nog helpende handen. Je kan meehelpen aan de voorbereiding of op de dag zelf. We zoeken vrijwilligers om alles in goede (veilige) banen te leiden, voor de inschrijvingen,  bij de muzikale intermezzo’s, de controle van de wandelroutes. Interesse? Neem contact op met GC WaBo, 02 675 40 10 of wabo@vgc.be.
 

Samenwerking

Zoniënmars/Zoniënklanken is een project van GC WaBo, GC Kontakt, GC Op-Weule, GC Den Dam en VGC-sportdienst. Met de steun van N22 Brusselse gemeenschapscentra, Muziekpublique en Sport Vlaanderen.

Meer info over het zoniënwoud:  www.zonienwoud.be

Fotogalerij: 
met de ondersteuning van
een koor
wandelaars
wandelaars
na de wandeling kan je nagenieten en uitrusten in de tuin van WaBo
na de wandeling kan je nagenieten en uitrusten in de tuin van WaBo