Zoniënmars Zoniënklanken - zondag 28 april 2019

nieuw

Zoniënmars Zoniënklanken en Français

Zoniënmars-Zoniënklanken

Vier Brusselse gemeenschapscentra slaan de handen in elkaar en organiseren op zondag 28 april 2019 de 40ste editie van de Zoniënmars. Een grootschalig wandelevenement met sinds enkele jaren een muzikale toets, Zoniënklanken,  die groot noch klein onberoerd laat. Dit jaar leven je kinderen zich extra uit met animatie op maat.


Vier wandelroutes

Wandelaars, al dan niet in clubverband, komen van heinde en verre om steeds nieuwe plekjes van  het Zoniënwoud te verkennen. Jaarlijks komen meer dan 1.300 wandelaars de lente opsnuiven in het Zoniënwoud tijdens de voorlaatste zondag van april. In vier uitgestippelde wandelroutes van 5 tot 20 kilometer ontdek je het beste van het bos. Vertrekpunt: GC WaBo.

 

Muziek & het bos: de perfecte combinatie

De combinatie van akoestische muziek in de natuur is een schot in de roos. Zoniënmars, dat voordien vooral sportieve wandelaars aantrok, heeft zich ontpopt tot een grootschalig evenement voor families, muziekliefhebbers en Brusselaars die hun stad eens op een andere manier willen ontdekken. 

In samenwerking met Muziekpublique selecteerden we ook dit jaar de mooiste wereldse klanken, gespeeld door 5 bands/artiesten: met het Gueladio Bâ trio( Mauretaanse zang, gitaar en hoddu), met het ensemble Muziekpublique o.l.v. Jonas Malfiet en Rebecca Bogaert (Folk), met Neboa (Galicische zang en muziek), met het Gerardo Agnese trio (tango met Argentijnse bandoneon) en het Antonio Segura duo (Flameco) .

 

Kinderanimatie

Kom gezellig wandelen met het gezin, de kleinkinderen, de jeugdbeweging,... Natuur-leuke spelletjes en opdrachten laten je het grootste bos van het land ontdekken! Tussen 14 en 16 uur op de wandeling van 5 km.

 

Vrijwilligers 

Om van de Zoniënmars - Zoniënklanken opnieuw een spetterend succes te maken, zoeken we nog helpende handen. Je kan meehelpen aan de voorbereiding of op de dag zelf. We zoeken vrijwilligers voor de inschrijvingen, achter de bar, bij de muzikale intermezzo’s, het verspreiden van promotiemateriaal of de controle van de wandelroutes. Interesse? Neem contact op met GC WaBo, 02 675 40 10 of wabo@vgc.be.

 

Praktische informatie 

Praktische info Zoniënmars/Zoniënklanken


Samenwerking
Zoniënmars/Zoniënklanken is een project van GC WaBo, in samenwerking met GC Kontakt, GC Op-Weule, GC Den Dam, VGC-sportdienst, Wandelsport Vlaanderen en Muziekpublique. In het kader van Cultuurcentrum Brussel, 22 gemeenschapscentra.
Meer info over het zoniënwoud:  www.zonienwoud.be

Fotogalerij: 
een koor
wandelaars
wandelaars
na de wandeling kan je nagenieten en uitrusten in de tuin van WaBo
na de wandeling kan je nagenieten en uitrusten in de tuin van WaBo