Zoniënmars Zoniënklanken - zondag 19 april 2020

2020

Zoniënmars Zoniënklanken en Français

Zoniënmars-Zoniënklanken

Vier Brusselse gemeenschapscentra slaan de handen in elkaar en organiseren op zondag 19 april 2020 de 41ste editie van de Zoniënmars. Een grootschalig wandelevenement met sinds enkele jaren een muzikale toets, Zoniënklanken. Ook dit jaar leven je kinderen zich extra uit met animatie op maat.

Vier wandelroutes

Jaarlijks komen meer dan 1.300 wandelaars de lente opsnuiven in het Zoniënwoud tijdens een zondag van april. In vier uitgestippelde wandelroutes van 5 tot 20 kilometer ontdek je het beste van het bos. Vertrekpunt: GC WaBo.

 

Muziek & het bos: de perfecte combinatie

De combinatie van akoestische muziek in de natuur is een schot in de roos. Zoniënmars, dat voordien vooral sportieve wandelaars aantrok, heeft zich ontpopt tot een grootschalig evenement voor families, muziekliefhebbers en Brusselaars die hun stad eens op een andere manier willen ontdekken. 

In samenwerking met Muziekpublique selecteerden we ook dit jaar de mooiste wereldse klanken, gespeeld door 5 bands/artiesten:

-.

 

Extra sportief

- Loop mee met 'Sport in Brussel'. Keuze tussen 2 afstanden aan een rustig tempo. Start om 10.30 uur (5 of 10 km met begeleiding)

- Yoga en meditatie in het woud. Een combinatie van wandelen, yoga en meditatie in het woud. Start om 10 uur en 13 uur (5 km). Vooraf inschrijven aub, wabo@vgc.be - 02 675 40 10.

- Nordic Walking. Hele dag op de wandeling van 15 km.

 

Kinderanimatie

Kom gezellig wandelen met het gezin, de kleinkinderen, de jeugdbeweging,...  een (laag) bewegingsparcours, schminken, volksspelen...

 

Praktische informatie 

Praktische info Zoniënmars/Zoniënklanken

 

Vrijwilligers gezocht

Om van de Zoniënmars - Zoniënklanken opnieuw een spetterend succes te maken, zoeken we nog helpende handen. Je kan meehelpen aan de voorbereiding of op de dag zelf. We zoeken vrijwilligers voor de inschrijvingen, achter de bar, bij de muzikale intermezzo’s, het verspreiden van promotiemateriaal of de controle van de wandelroutes. Interesse? Neem contact op met GC WaBo, 02 675 40 10 of wabo@vgc.be.
 

Samenwerking

Zoniënmars/Zoniënklanken is een project van GC WaBo, GC Kontakt, GC Op-Weule, GC Den Dam, VGC-sportdienst en Muziekpublique. Met de steun Vlaanderen Sport en N22 Brusselse gemeenschapscentra.
Meer info over het zoniënwoud:  www.zonienwoud.be

Fotogalerij: 
een koor
wandelaars
wandelaars
na de wandeling kan je nagenieten en uitrusten in de tuin van WaBo
na de wandeling kan je nagenieten en uitrusten in de tuin van WaBo