W'OUT

Ontdek het Zoniënwoud

W’OUT: een aanbod van buitenactiviteiten: wandelingen, spel, ravotten en ontdekken.

Individueel, met je (familie)bubbel of met een groep.

Ontdek het Zoniënwoud, de groene long van Brussel. Ervaar en doe het zelf.

Vooraf aanvragen en reserveren!

Ons aanbod voor een (gezins)bubbel

 • Citygame : speel op zaterdag 19  september 2020 met het hele gezin mee met het superleuke CITYgame. Je vraagt vooraf de activeringscode aan en komt in WaBo het opdrachtenboekje ophalen (of je kan het vooraf in pdf-vorm bekomen). Je gaat in de buurt van WaBo, het Wienerplein en de omliggende parken op zoek naar objecten, je lost samen toffe quiz-vraagjes op en onderweg moet je ook nog kei-gekke opdrachten vervullen. Je resultaten zet je direct on-line in een speciaal hiervoor ontworpen chatbox (hiervoor heb je facebook-messenger nodig). Je ziet dan ook direct de resultaten van de andere deelnemende groepjes zodat je nog snel een tandje kan bijsteken om hen te overklassen en als eerste uit de 'strijd' te komen. Wie er als gezin half september het beste uitkomt kan een leuke verrassing verwachten.
 • Op verkenning: wandelingen  tussen 5 en 7 km doorheen de verschillende wijken van onze groene gemeente, kennismaking met het woud. En voor de kids voorzien we wat extra's: leuke boskoffers, op zoek naar..., knutselideeën, ...
 • Voor de kids : Boskoffer (4 tot 12 jaar)  bestaande uit een verhaaltje, doe-opdrachten, knutselideetjes : de lente, de eekhoorn, de vos, bezige bij, creati of dompel je onder in een magische wereld.
 • Voor kinderen vanaf 10 jaar kan je vooraf het Plantenboekje en het ontdekkingsboekje vooraf downloaden en/of uitprinten. Je kan deze onderaan deze bladzijde in pdf-vorm vinden. 
 • Op stap: langere wandelingen voornamelijk doorheen het Zoniënwoud van 7,6 km - 11,9 km - 14,3 km of 15,5 km.

Deze activiteiten zijn gratis te reserveren via telefoon : 02 675 40 10 - mail: wabo@vgc.be of kies je wandeling ter plaatse in het GC (elke werkdag van 9 tot 10 en van 13 tot 16 uur)

 

Voor Brusselse organisaties : aanbod op maat - vooraf te reserveren

 • Geo-coördinaten spel in het woud (tieners) (3 teams nemen het tegen elkaar op) 
 • Begeleide Mountainbike-tocht in het Zoniënwoud  (9 tot 18 jaar): Fiets mee met de VGC-sportdienst - Meer info MTB-tochten
 • Volgende ateliers kan je voor een groep aanvragen:
  • Mensendorp (6 tot 11 jaar): Op een dag beslisten de mensen om hun tenten neer te zetten en een dorp te bouwen. Een dorp om te wonen, een dorp om te leven, om te werken en thuis te zijn. Later werden dorpen steden, steden die de wereld overnamen. Maar wat als de mensen hun dorp weer moeten achterlaten en weer op tocht gaan, met of zonder tenten? Als verhalenmakers trekken wij op tocht, het woud in, en we bouwen er ons eigen verzonnen dorp.
  • Multi-atelier (6 tot 10 jaar): we trekken het bos in en proeven van de natuur. We gaan op een creatieve en culinaire manier met het bos als inspiratiebron aan de slag. Textielverven met natuurlijke materialen, eco-printing, land-art, het is maar een greep uit het aanbod.
  • Verken het bos met VZW Biloba (5 tot 18 jaar): Zonder smartphone, zonder app... maar wel met wijd open ogen en oren... en  blote voeten voor wie durft! Een creatieve ontmoeting op kindermaat met de ongelooflijke rijkdom van het Zoniënwoud. Elke keer anders, elke keer nieuw!”
  • Muziek-atelier (5 tot 18 jaar): Zingen en lichaamspercussie staan centraal. Via ademhalingsoefeningen verbeteren we de aandacht, concentratie en discipline. We zingen in verschillende talen en leren kleine percussie-instrumenten bespelen
  • Het verhaal van de toekomst (10 tot 14 jaar): We gaan op onderzoek naar de plek van de mensen aan de rand van het bos. Wie waren die illustere voorgangers die hier ooit in Watermaal en Bosvoorde neerpootten? Aan de hand van die vraag en gewapend met gsm, notitie- en schetsblok en camera trekken we het dorp en het bos in, en schrijven aan ons eigen verhaal, het verhaal van de toekomst.
Fotogalerij: 
Daslook
memoriaal aanslagen
Wandelen in het Zoniënwoud
Zoniënwoud
Eekhoorntje
op een rode paddenstoel
vos
Wandelen
MTB
Bosspel