Kunst in co-creatie

GC Wabo, het gemeenschapscentrum van Watermaal-Bosvoorde, werkt samen met beeldend kunstenaar, Bart Lodewijkx, aan een artistiek project in de Logis-Floréal. 

Het project vertrekt vanuit de nood van het gemeenschapscentrum om uit hun muren te treden en de buurt actief te ontdekken. Omgekeerd wensen WaBo ook dat de bewoners hun werking ontdekken en de mogelijkheden van het gemeenschapscentrum. Vanuit deze basis gaat WaBo duurzame relaties uitbouwen in de wijk en de noden van de buurt beter verwerken in de werking van het gemeenschapscentrum. Een belangrijke doelgroep voor WaBo zijn de ouders van kinderen uit de Nederlandstalige buurtscholen en de ouders van de kinderen die deelnemen aan activiteiten van het gemeenschapscentrum die in de wijk wonen.

Afsluitingsdrink 'kunst in co-creatie'

Het gemeenschapscentrum ging de voorbije maanden al kennismaken met de buurt en verschillende contacten leggen.

Ook Bart ging in de buurt aan de slag. Hierbij zijn eerste impressies:

September 2021 In het voorjaar stonden de kerselaars in bloei en moet het hier een bloemenzee geweest zijn, realiseer ik me op mijn eerste wandeling door de wijk. In de lucht hangt de geur van regen. Tegen een grashelling is een betonnen trap gebouwd. Ik ga zitten op de eerste trede en neem de omgeving in ogenschouw.