Zoniënmars - Zoniënklanken

28 april 2024

GC WaBo, GC Kontakt, GC Den Dam en GC Op-Weule slaan de handen in elkaar en organiseren jaarlijks, een grootschalig wandelevenement. Zoniënmars-Zoniënklanken, waar het Zoniënwoud zijn groene geheimen onthult op de tonen van muziek én onder begeleiding van dansers. De sportieve toets komt er in samenwerking met SportinBrussel.

WANDELEN vanaf 10uur

De voorbije jaren kwamen heel wat wandelaars de lente opsnuiven in het Zoniënwoud. De Zoniënmars leidt je langs de mooiste wandelpaden, waarbij je kan kiezen tussen een tocht van 5, 10 of 15km. Dit laatste parcours is trouwens ook geschikt voor Nordic Walking.

De wandelroutes starten aan GC WaBo, het groene gemeenschapscentrum van Brussel. Onderweg staan picknickplaatsen waar je even tot rust kan komen. En bij de aankomst kan je in GC WaBo genieten van drankje, broodje of stukje taart …en een afsluitconcert in de WaBo-tuin!

Zin in een actieve zondagochtend? Om 10.30u starten we met een looptocht langs het parcours. Afspraak om 10 uur in WaBo. Om 11.30u is er een gezamenlijke afsluiting met stretching.

Kinderen kunnen een Boskoffer aanvragen om het bos op een ludieke en creatieve manier te ontdekken tijdens de wandeling. Voor en na de wandeling kunnen ze het blote-voeten-pad in de tuin van WaBo ontdekken. Fun verzekerd!

Het parcours van 5 km is geschikt voor kinderwagens en rolstoelgebruikers (mits assistentie vanwege de steile hellingen in het bos). Personen met een beperking die graag extra begeleiding willen, nemen best op voorhand even contact op met de sportdienst van de VGC via 02 563 05 14 – sportdienst@vgc.be

MUZIEK, DANS & BOS: DE PERFECTE COMBINATIE

De combinatie van akoestische muziek in de natuur is een schot in de roos en ook tijdens deze editie zorgen muzikanten van Muziekpublique in het bos voor korte muzikale interventies. Nieuw dit jaar zijn de interventies van enkele dansers van de gerenommeerde P.A.R.T.S.-school. Laat je verrassen door muziek en dans tijdens je wandeling in het bos! De muzikanten en dansers kan je aan het werk zien van 14 uur tot 16 uur (best te vertrekken tussen 13.30 en 14.30 uur om zoveel mogelijk artiesten aan het werk te zien). Op het parcours van 10 km kruis je meerdere muzikanten en dansers, op de 5 km kruis je er minstens één.

Op het programma tijdens de wandeling: (meer info binnenkort)

Prijs:

  • € 2 per persoon (reducties voor kansengroepen)
  • Kinderen tot 12 jaar gratis

Volg ons via Facebook en Instagram (zonienmarsklanken)

KOM JIJ OOK?